Cascada Antártic - Cavallers

diumenge, 25 de gener del 2009
Publicat per Alpina


Després de comprovar durant les dues últimes sortides que la quantitat i qualitat del gel al vessant nord del Pedraforca havia baixat significativament degut a la pujada de temperatures i que les precipitacions en forma de neu dels últims dies de gener havien cobert les cascades amb mes de 20 centímetre de neu de manera que l'escalada de les mateixes es convertia en un suplici ja que havies d'anar netejant la neu de sobre per poder veure l'estat del gel i on havies de picar ens vam decidir anar a provar sort a la vall de Boi indret clàssic d'escalada en gel .
Malgrat que la previsió del temps no era gaire favorable ens vam decidir a sortir el diumenge dia 25 de gener, a les 19:00h. amb l'idea de fer nit el mes aprop possible de l'embassament de Cavallers, i així aprofitar per llevar-nos d'hora el dilluns i mirar d'enfilar-nos-en per la cascada Antàrtic.

Quant a quarts d'onze de la nit vam arribar a Boí , començava a nevar dèbilment i això ens va fer pensar, per un moment, que la meteo no ens donaria cap oportunitat, però després d'un viatge de mes de tres hores i mitja no ens tornaríem cap a casa a la primera dificultat que trobem, per tant vam decidir continuar amb el que teníem pensat i passem la nit acampats al pàrquing de Caldes de Boí, esperant que a l'endemà el temps millorés.
Ens vam llevar d'hora i encara continuava nevant, però l'aparició d'un parell de furgonetes amb gent amb motxilles i piolets, ens va fer aixecar l'ànim i ens vam posar en marxa cap a Cavallers.
Peró, a la muntanya, no sempre les coses surte n com es pensen i quan es tracta d'una activitat a l'hivern on la meteorologia es determinant i sobre tot l'estat de la neu, per moltes ganes que hi tinguis, es la muntanya la que s'hi deixar pujar o no.

En aquest cas ens va fer fora... o potser nosaltres no estàvem disposat a córrer el risc que suposava l'escala en les condicions que vam trobar. Aquell dia nomes una cordada de bascos van decidir ficar-se a la Islandis, la resta de gent, un noi de Barcelona i dos asturians junts amb nosaltres, vam tornar cap el cotxe.Malgrat no haver pogut fer l'activitat, va ser una sortida molt guapa i sense cap dubte que hi tornarem.1 comentaris:

Anònim ha dit...

Hvala za intiresny Blog

------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------------