Cascada Chumiyotu

dimecres, 14 de gener del 2009
Publicat per Alpina

El día 14 de Gener, va rem tornar a surtir, aquest cop El Moro y el Fasy, ens vam dirigir al Bergadà en busca de la Cascada Chumiyotu (II/3+4, 30m) situada al Tossal de Maçaners davant del Pedraforca. Agafant la carretera de Maçaners a Saldes ens varem desviar cap el Hostal del Pedraforca i a la primera cruilla vam seguir pel trencant del mig fins arribar a unes cases “Cal Elies i cal Xiscu”, aquí vam aparcar el cotxe i ens varem equipar per iniciar la marxa pel camí que puja entre les dues cases i que seguint pel mig del bosc ens porta fins a una línea de Alta tensió, un cop aquí varem girar a la Esquerra per anar a buscar el primer torrent que baixa per la dreta “Torrent del Palancó”. Tot seguint aquest i ja al final trobem la cascada.

A tota la aproximació vam trovar molta neu i la cascada presentaba també un gruix de un pam de neu a sobre, de forma que va ser necessari anar netejant-la, allargant el braç i el piolet en forma de neteja-parabrisas per veure el gel i poder punxar o colocar seguros, varem anar progressant, superant el primer ressalt de uns 65º , el segon ressalt es presentaba mes com una taula de planxar gegantina clavada a la neu amb uns amenaçadors 90º que no pas els 80º -85º reals, tot pel efecte visual de la neu que tenia a sobre. Aquest tros va ser esgotador per la feina de netejar i tenir que asegurar-lo amb dos cargols. En arribar a dalt del mateix ens vam quedar bocabadats al veure que ja s´habia acabat i que no continuava, encara esperàvem un altre ressalt Al muntar el Rapel i mirar avall vam riure molt… ¡una ample traça pujaba com si hagués passat el lleva-neus!

Aquest cop no varem poder fer fotos, una cámara ens la vam oblidar al cotxe i l´altre es va quedar glaçada, per lo que nomes vem fer una foto al tornar al cotxe. Aquesta vegada el Grampons es va lliurar de una bona pencada gracies a la feina!!!



------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------------