Columna del Verdet 50 m. II/3 Pedraforca

dissabte, 20 de desembre del 2008
Publicat per Alpina


La Columna del Verdet es una de les cascades de glaç mes repetides del vessant nord del massis del Pedraforca, podríem dir que és una "clàssica" dins de l'escalada en gel en aquests indrets.
Hi han diferents formes d'arribar fins a peu de via, una manera es agafant el Camí que surt del refugi Lluis Estasen cap el coll del Verdet, vorejant tota la paret nord, fins un indicador, que si no recordo malament, marca "les set fonts" i que et deixa al inici de la cascada, i l'altre, i mes recomanable, es continuar des de l'aparcament del Mirador de Gresolet per la pista que porta al Collell i després d'uns trenta minuts d'aproximació ens trobarem amb la possibilitat de triar entre la cascada Somnis d'Hivern primer, l'accés directe, o la Il.lusions d'Hivern per últim, que ens portaren fins al peu de la Columna després de barallar-nos amb uns quants ressalts força interessants.
Per baixar ho podem fer o bé fent ràpel per la canal
per on em pujat des de la pista o bé una vegada que hàgim sortit per dalt de la Columna del Verdet, continuar uns cent metres i agafar el camí que porta el refugi. La dificultat d'aquestes cascades no es molta alta (3+) i les reunions es poden muntar normalment en arbres per tant són molt recomanables per iniciació i posta a punt per assolir reptes de mes grans.Detall del primer ressalt d'uns 8 o 9 metres d'alçada
Segon ressalt molt maco, amb un troç de 85º/90º i uns quants metres mes que el primer.

I per acabar la Columna del Verdet


Activitat portada a terme pel Fasy i Grampons membres de la Secció Alpina del Club Falcons de Sabadell el dia 19 de desembre de 2008.
Vam trobar a faltar el nostre amic Joan que no va poder venir.
¡¡Joan no penquis tant!!

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola companys,
us vull felicitar per aquest blog tant xulo que teniu i espero que l'ompliu d'activitats com aquestes. Les fotos molt guapes.

------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------------