Canal de l'Ordiguer 450 m. 55º/60º

dimarts, 17 de març del 2009
Publicat per Alpina

Situada a l'oest de la roca de l'Ordiguer i encaixada contra grans parets. És un clàssic ascens de la paret nord del Cadí. El seu recorregut no és excessivament difícil, però té dos ressalts de roca que dificulten l'ascensió. Malgrat que nosaltres no vàrem trobar rastre dels ressalts ja que el gruix de neu existent se'ls havia engolit.

Cal anar sempre en compte amb el perill relatiu d'allaus, sobretot després de les nevades, i quan les temperatures ambientals són massa altes, amb la caiguda de roques. Nosaltres vam patir un bombardeig quasi constant de pedres ben bé fins a l'ultim terç de la canal.
L'aproximació a la canal es fa sortin des de l'aparcament al final de la pista del poble d'Estana en direcció sud per un ampli camí fins al coll de Pallers. Des d'aquest punt, remuntar
un camí visible que s'enfila bosc amunt fins arribar al ampli Prat de Cadí 1 hora aprox. Des de aquí fins a peu de canal compteu amb 45 m. més. La baixada es fa per la canal del Cristall.


Canal de l'Ordiguer al centre de l'imatge des de Prat de Cadí



Inici de la canal











Passat el segon ressalt









Sortida directa a la carena














Aquí s'acaba la pujada i ara toca tornar a baixar.



Més imatges de l'activitat

------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------------